Kanalskifte

Det er en helt annerledes frekvens å bli mamma (jeg har fortsatt ikke blitt digital-mamma, så her går det i frekvens og ikke DAB,dessverre). Mammarollen og mammalivet er som en radiokanal som stadig slår inn selv om jeg har stilt inn på noe helt annet. I kveld har jeg hatt frikveld helt alene. Gått i gatene. Nytt stillheten og det gode med å bare være meg selv.  Så er det et barn som gråter. Det er seint å være oppe for en liten tass. Mammafrekvensen slår inn. Jeg spiser mat med #toGoodToGo i sentrum. Finner noen vintagekupp. Kjøper en gave til en ny verdensborger som snart er fem måneder. Ser på klokka. Det er leggetid med junior og pappa. Mammahjertet lengter litt igjen. Jeg setter meg på bussen. Leser litt Aftenposten på nett, men har glemt koden, så får ikke lest ferdig. Tenker på morgendagen. Jeg skal tidlig opp, så rekker nok ikke å se mine fine. Mammaliv, altså. Konklusjon: Det har vært en aldeles fin alenekveld. Det er viktig å komme seg ut litt. Få luft under vingene.

I livet generelt er det mye som skal gis, presteres, finnes ut av, og så er det ikke alltid så mye overskudd å gi fra. Da er det viktig å huske på at det finnes flere kanaler, og at de også trengs for å være en god nok mamma/god nok venninne/god nok kjæreste osv.

Bildet ovenfor er laget av Lisa Aisato. Det er gjengitt med tillatelse. Du finner det her.

3 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *