Å være på farten til seg selv

Tida bare flyr om dagen. Jeg klarer ikke fange den. Det er vel i grunn mer tida som fanger meg. Småbarnsliv er veldig mye forskjellig. Alt fra nydelig øyeblikk til skikkelig, skikkelig krevende. Det får jeg skrive mer om en annen gang. Akkurat nå har jeg en hang-up. Er det ikke rart hvordan vi av og til, ved å unngå å gjøre bevisste valg, likevel tar beslutninger vi må ta konsekvensene av? Mitt ikke-valg i høst handler om hvordan jeg bruker kveldene mine. Jeg har ikke orket å ta stilling til det. Dager og kvelder suser bare over i hverandre. Noen kvelder må jeg jobbe, men de aller fleste er fri. Da er det Netflix som ruler mens jeg synker ned i sofaen, og lar høstmørket krype sammen med meg under pleddet. Å, så godt vi synker ned i sofaen, høstmørket og jeg. Det pleddet er mykt! Det er godt og nødvendig å gjøre det av og til (selvfølgelig!). Slå på en serie med psykologiske undertoner som analyserer opp og in mente. Det er spennende.

Likevel, med en gang jeg setter serien på pause får jeg ørlite gran mer vidsyn. Jeg setter på musikk. Merker at jeg trives med det. Å, der oppdaget jeg at Marte Wulff har kommet med nytt album. Det hadde jeg ikke oppdaget hvis jeg bare satt der i bobla mi. Jeg er stille litt. Tenner et lys. Tar en prat. Nyanserer hverdagen min fra å være 100% strevsom til å bli 80% god, og litt krevende noen morgener og kvelder. Jeg vil ikke at hverdagskveldene mine skal være som en saus. Jeg vil ta valg. Aktive valg. Det er bare litt vanskelig. Av og til. Derfor er det viktig å gå ett skritt om gangen, og gjøre som jeg ofte gjør når jeg tar bilder. Være tilstede akkurat nå. Jeg må ikke bare være på farten til meg selv. Jeg vil være der. Tenk om jeg ikke hadde skrudd av serien min i stad. Jeg hadde aldri oppdage Marte sin nye plate. Eller, det hadde tatt lengre tid, og det hadde faktisk vært ganske dumt. Den er fin! Og, jeg hadde ikke brutt opp skrivesperra mi. Nå er skrivesperra litt mindre sperre.

3 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *