Salte mandler på takkelista

I oktober i fjor fikk jeg nye sko å fylle som jeg aldri har gått i før: som småbarnsmamma. Det er jeg veldig glad for! Samtidig er det også skikkelig strevsomt av og til. Jeg vet ikke hvordan det er med dere andre småbarnsforeldre der ute, men jeg digger de fine blikkene fra minsten, smilene og latteren. Samtidig kan jeg bli en så lite tålmodig utgave av meg selv med lite søvn og lange dager. Irritert og sliten. Derfor sitter jeg her og skriver. For å minne meg selv på at jeg egentlig er veldig glad i å skrive, jeg har bare veldig lite tid til å gjøre det (det vil si at jeg ofte prioriterer å sove fremfor noe annet hvis jeg først har litt tid til overs). Jeg skriver også for å øve meg på å være takknemlig. Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men jeg har så lett for å glemme alt og alle som omgir meg hver dag. Det er så lett å fokusere på den “irritert og sliten”-biten, og der vil jeg jo ikke være. Det fungerer så dårlig. Jeg vil prøve noe annet. Derfor har jeg laget en liten takkeliste for å minne meg selv på hva som gir meg glede, overskudd og energi akkurat i dag.

I dag er jeg takknemlig for at lille minsten ler så godt at jeg smelter flere ganger daglig, at pappan la han og fikk han til å sove så godt, fint barselbesøk, tidenes største og fineste peoner på stuebordet, at jeg fant krefter til å gå tur i skogen NÅR DET REGNET, og at jeg fant så mye glede i å lage salte mandler og anislauper. Sånn, det var jo ikke så vanskelig. Vondt gjorde det heller ikke. Kanskje det ikke er så uoverkommelig å bli litt mer takknemlig? Har du noe du er takknemlig for i dag?

Forresten, ikke gå enda. Jeg må anbefale en blogg: greenbonanza. Jeg fant den i går, og så blant annet oppskriften på mandlene der. På den bloggen er det mange spennende oppskrifter som jeg gleder meg til å prøve ut! Sjekk den ut du også!

3 years ago

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *