Siesta

Det skulle ikke mer til enn ett innlegg om mangel på inspirasjon pluss en tur ut, før jeg fant noe jeg ville skrive om. De siste månedene og kanskje også året, har det i større grad enn tidligere gått opp for meg at jeg også innhentes av livsfasene. Senest i dag gikk jeg forbi en mann som var på vei inn fra hagen. Han var krokrygget, hadde hatt på hodet og var godt påkledd til de 18 gradene som var ute. Neida, jeg er ikke i ferd med å bli pensjonist. Men, det er noe med disse møtene (selv om han sikkert ikke registrerte at jeg så litt etter han) som gjør noe med meg. Han fascinerte meg og fylte meg samtidig både med undring og litt uro over at livet går så fort. Vi er små, begynner på skolen, er på leting etter hvilken utdanning vi passer til, kommer i jobb, stifter familie, ser årene fly og vips: så er vi pensjonister!

Selv om jeg ikke tror jeg vil komme langt ved å sette meg ned og tenke på at livet går fort, tror jeg disse mennene på bildet over har noe å lære meg om nødvendigheten av å ta en siesta eller tyve i løpet av livet. Det er nemlig slik at noen slike “stoppunkt” i livet kommer når du minst aner det. Noen av dem er vonde og varer en stund, mens andre har gode fortegn. Begge har med seg både uro, bekymring og forhåpentligvis litt hvile. Men, jeg er egentlig litt mer på utkikk etter de vi velger selv. Det kan være at vi tar en siesta for å minne oss selv på at vi er i den livsfasen vi er, med de erfaringene, bulkene og ressursene vi har. Jeg trenger de. Alt for ofte uroer jeg meg for den neste livsfasen allerede før jeg ser “snurten” av den. Derfor lurer jeg av og til på om vi er grepet av en hastighet og uro som jager oss hvileløst fremover? Eller har jeg tatt feil? Kanskje vi både ønsker og klarer å stoppe opp for å lete etter hvilepunktene våre før livet krever at vi gjør det.  Det jeg tror jeg trenger å øve meg på innimellom er: siestajakt.

Hvordan ser din siesta ut?

Bildet er hentet herfra.

4 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *