Hode, skulder, kne og tå

Jeg er opptatt av motivasjon og bevegelse om dagen. Hvordan er det for deg? Drives du av indre eller ytre motivasjon? Lever du på andres gode tanker og ønsker for deg, eller lever du etter dine egne mål? Hører jeg et langtrukkent sukk? Jeg skal ikke si at jeg vet hvordan du har det om du sukker, men jeg har litt erfaring med mangel på (lyst til?) aktivitet, trening og motivasjon. Likevel, med fare for å høres ut som en gammel gymlærer, jeg har funnet ut at min kropp er til for mer enn å sitte stille.

I dag, imidlertid, har jeg lyst til å dele en kort liste over hva som har gjort at min motivasjon for å være i aktivitet har utviklet seg (nei, den kom dessverre ikke bare deisende over natta). Kanskje kan du bruke noen av tipsene selv dersom du er på leting etter din indre motivasjon. Eller, du kan bare smile over et artig bilde fra en stund tilbake, og ikke bry deg om teksten.

Mine gode tips har vært å:

– finne gode med-motivatorer i det daglige (en god venninne, onkel, kjæreste, kollega)
– skape gode turopplevelser som ikke handler om å trene (og bruke mye tid på foto-stopp)
– være på leting etter mine egne (ikke andres) realistiske forventninger
– finne frem til hvilke mål jeg trenger for å strekke meg litt lengre av og til
– lete etter den indre motivasjonen (som: kroppen bærer meg(!), det føles godt etterpå)

Har du noen gode tips for å oppdage gleden over bevegelse?

Bilde er hentet herfra.

5 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *