Miljøbevisste minner?

Tags: , , , , , |

Innimellom liker jeg å tro at jeg er opptatt av det indre, kun det indre, men det er jo ikke sant. Det ville for så vidt være å ignorere en bit av mennesket like mye som å kun være opptatt av det jeg ser. Så jeg har innfunnet meg med at det er godt å være både indre – og ytreopptatt.

Jeg er fasinert av farger, form, forandring, estetikk, kunst, det vakre, og i alle disse kategoriene finnes også klærne. Selv om jeg i veldig liten grad er opptatt av merker og design, er forandring i garderoben noe jeg liker. Det siste året har jeg blitt invitert til én klesbyttekveld, og holdt én slik kveld for gode venninner også. Overraskelsen er ofte den samme: vi finner noe andre er lei av, og ser på det med et nytt blikk.

Siden jeg fant ut at jeg liker å skape, er det gøy å se potenial i det andre tenker på som gammelt og kanskje litt kjedelig. For meg kan klesplagg gjerne være nyttbrukt i stedet for nyttnytt, så lenge det er helt og rent. Derfor var det med glede jeg oppdaget Trade day i Oslo før helga: jeg fikk en mulighet til å rydde litt i skapet, gi noen hele, reine og OK ting videre til andre, og ta med noe pent hjem igjen. Jeg er for flere byttekvelder med både klær, bøker og musikk slik at vi handler mindre. Skal vi tenke fremtidsrettet og bærekraftig er det lurt at klær og ting som bærer på minner, men ikke liv, bytter eier og skaper flere minner. Og du, hvis du arrangerer en byttekveld. Spør etter fortellingene! Kanskje vil du ikke bare oppdage at vennene dine har noe pent du kan overta. Du vil også få høre fortellinger fra sommerferien med stor S, om sykkelturer, netter under åpen himmel, om én person de savner, om kjærlighet, sorg eller varme kvelder. Det er mye som kan skapes bare av at klær skifter hender og eier.

Jeg er sikker på at det finnes mange måter å skape miljøbevisste minner på. Dette er mitt bidrag. Har du en idé?

 

5 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *