Hva vil du fortsette med i 2015?

Med en gang nyttårsrakettene har rast fra seg, og frøskjerringene er ryddet bort er vi klare for å tråkke inne i 2015 med fagre ord og løfter til oss selv eller andre. Eller, i det minste, bladene og avisene er i hvert fall på oss for å få oss til å forsøke alt fra pulverdietter til ja…mye annet rart for å få oss til å bli “bedre” utgaver av oss selv. Da kommer også spørsmålet om nyttårsforsetter opp. Hva skal vi fortsette med i 2015 som skapte trivsel i 2014? Hvordan kan vi prioritere slik at vi får mer tid til det som gir krefter, mot og kreativitet? Uansett hva vi velger å gjøre eller stille spørsmålstegn ved tror jeg vi kan være enige om at vi ønsker å gjøre valg som i minst mulig grad fører til slitne, sure og tverre utgaver av oss selv. Det er vel omtrent slik tankene flyr frem og tilbake når vi skal velge nye forsett i overgangen fra det gamle til det nye året?
2015-01-04 12.42.54
Jeg innrømmer at jeg ikke er særlig god på forsetter. Hos meg stopper hodet litt. Heldigvis slutter det ikke der. Selv om det ikke kommer fullstendige setninger eller fortsett, popper det opp stikkord som er lystbetonte: tur, snøballer, skog, lys, ark, skriving, kaffekopp, boller, utsikt, venner, TYKK bok, macTid, foto, bevegelse, mot, samtale, varme. Hm. Lurer på om mine “forsetter”, eller “fortsetter” er klare, jeg. Jeg skal ikke ha noe forsett om å bruke mer eller mindre tid på noe av dette. I stedet for kan jeg konstatere at dette er noe av det som gir meg påfyll. Da kan jeg likeså godt fortsette med noe av det jeg likte godt i 2014.
IMG_20141004_161505
For min del lurer jeg på om det kanskje er mer verdt å satse tid, penger, ressurser og prioriteringer på innholdet i slike stikkord fremfor fagre løfter til meg selv? Selvsagt har jeg også noen målsettinger for 2015, men de er foreløpig bare mine egne.
Hva vil du fortsette med i 2015?

4 years ago

2 Comments

 1. Godt nytt år!
  Denne tankegangen har jeg også – ved årsskiftet går jeg inn for å gjøre enda mer av det som gjør meg glad! Jeg vil fortsette med å se gamle filmer og lese klassiske bøker heller enn å føle at jeg må henge med på det siste, og med å kjøpe bruktklær heller enn nye klær, og med å ha champagne i kjøleskapet.
  Alle gode ønsker for 2015!

  1. Godt nytt år, Synne!
   Bruktklær høres ut som en god ting;)
   Jeg har hatt sansen for det siden jeg var liten.
   Har du et godt øye kan du være veldig heldig!
   Jeg vet ikke helt hvor trent mitt er, men fant en nydelig kjole før jul. Gøy!
   Håper du får gode dager med fine varmepunkt i 2015!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *