Fra blåmandag til godtirsdag?

blåmandagHvordan ender noen dager i blå-sonen? Nei, jeg har ikke lekt med konditorfargen igjen. Kun stått opp på ganske riktig bein, kjent på motivasjon, engasjement og bittelitt oversikt, og så ender jeg opp på sofaen når ettermiddagen kommer med en litt uggen følelse av at piffen forsvant. Det er ikke bare en sånn god-sliten-etter-jobb-dag. Lufta gikk gradvis ut av ballongen. Jeg tror ikke jeg trenger å lete så lenge før jeg finner ut hvor lekkasjen er. Som person har jeg en god porsjon egenmotivasjon. Der føler jeg meg ganske heldig. Har jeg bestemt meg for å gjennomføre noe, så gjør jeg ofte det.  Med mindre jeg ser at oppgaven og utføreren (meg) absolutt ikke klarer å forenes. Selv om jeg ofte går litt på tomgang før jeg innser at jeg trenger påfyll, er jeg heldig fordi engasjementet mitt ikke alltid trenger så mye lys og varme for å komme tilbake. Så jeg tror “lekkasjesynderen” må havne på den bittelille oversikten jeg opplevde å ha til morgenen da jeg sto opp på riktig bein. Sånn oversikt får jeg ganske mye energi av. Det gir meg stå-på-vilje, og handlingsrom. Det er som om det popper opp lyspærer på skuldrene med aha-opplevelser, men som kjent. Lyspærer kan slukke. Kanskje ble det overspenning. Litt for mange lyspærer som sto på samtidig? Litt for mye trøkk. De slukna i hvertfall. Poff. Trøsten får være at de kan tennes igjen selv om de kanskje må byttes ut. Gode tips til hvordan blåmandag kan bli til godtirsdag, mottas med takk i kommentarfeltet!

Bildet har jeg hentet herfra. Det gjengis med tillatelse.

6 years ago

11 Comments

 1. Litt påfyll kan en få i mange former. God mat, god kultur, god søvn, eller bare litt tid sammen med noen du får til en god samtale med. Noen som bekrefter deg og gir deg vyer. Men er du sliten, så kanskje et par dager i roligere tempo er det som skal til.

  Lykke til.:)

  Bjørn

  1. Hei Bjørn,
   takk for mail!
   Jeg lette gjennom alle kommentarene, og dessverre hadde din kommentar inn kommet inn her. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men var glad jeg fant den. I helga har jeg fått både gode prater, god mat, og et roligere tempo:)
   Ønsker deg en god kveld og uke!

   Maria

 2. Har desverre ikkje noko supertips på lager. Kjenner meg godt igjen,overskudd som blir overspenning. Det er ei hårfin balanse dette med å vere energisk, ha lyst og motivasjon … til at evna til å strekke seg litt lenger enn det varsellampen/ane gir beskjed om blir ei motarbeidande evne, og puff…

  Eg har halde meg litt i skinne i dag. fysioterapeutbehandling kl 08 gjer at førmiddagstimane mine før kveldsvakt vert mange. Eg held meg att i sofaen, ikkje ut og opp, sjølv om det ofte gir påfyll. I dag drikk eg kaffe, ser på skitne vindauger, nyt at sola klatrar den høgaste toppen også og skin inn på støvet her. eg gjer ingenting, prøvar samle krefter, les hos mine yndlingsbloggarar (deg inbefatta forstår du, sidan eg er her :)) og skal strikke nokre omgangar på sokkelesten eg har begynnt på. Tv-en viser litt ol-stoff, men eg kjenner støyen stel energi.

  Marieklem

  1. I helga skal jeg ha det litt slik du beskriver,Marie!
   Påfyll,strikking,kanskje litt sol og ski, god mat og ro.
   Prøve å senke tempoet litt. Ønsker deg en god helg!

   Kurs…Har du sett annonsen for “Temmelig hemmelig”? Det hadde vært så koselig å se deg!
   Jeg har ikke undervist noe særlig,så det blir utfordrende+spennende.
   Å si noe høyt=bli synlig;)

   Gode,varme tanker til deg!

   1. Takk for det 🙂
    Såg annonse i går kveld i Vårt Land. Har ikkje meldt meg på, såg fristen for påmelding var i går. Har ikkje fått snakka med arbeidsgivar heller. Kanskje det fortsatt er håp om plass ? 🙂

    Bur nokre 10 miler nord for Sinsenkrysset, men med fly kan det gå raskt *Ler*

 3. Skulle til å ringe no, men så såg eg at fristen var 21 mars og ikkje 21 februar, så då skal eg først høyre med arbeidsgiver 🙂

  pst, hei Bjørn, kjekt å sjå deg her med 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *