Det er morgen

IMG_8001Det er morgen. Jeg våkner tidlig. Oppdager at alt regnet som er meldt ikke har begynt å pøse ned fra himmelen riktig enda. Registrerer at det er ni varmegrader ute. Og snart november. Tenker på en artikkel fra i går som fortalte at det var mulig å gå på skitur i Oslomarka i slutten av oktober 2012. Er spent på hvordan det er å finne frem skia igjen. Det er høst, sommer og vår siden forrige gang. Tar en gåtur. Hører joggeskoa surkle i ukegammelt løv. Kjenner at det er bittelitt vanskelig å være tilstede, men lar det fare. Kommer hjem. Spiser frokost. Husker tilbake på fjellturen for to uker siden. Rolige gåturer med godt selskap. Varmen fra vedovnen. Sminkeløshet. Tenker at det bør prøves oftere. Både sminkeløsheten og fjellturene. Treverk og stillhet gjør godt. Alle varmegradene. Naturen. Sprakende farger. Jeg liker varme. Så går tankene til feiringen forrige helg. Gode og glade venner. Nydelig musikk. Mange inntrykk og uttrykk. Jeg synes det er fint at det av og til går an å skape minne-dører å gå inn selv om det ene øyeblikket går over i et nytt. Setter på ei plate med Tonje Unstad. Æ ror aleina. Stjernetyven.

Morgenen kan godt vare litt til.

5 years ago

3 Comments

  1. Nokre morgonar skulle ha vart veldig lenge.

    No har eg lest meg “opp” her inne med deg, finfint. Du har mange tankar som utvidar mine tankar, takk for det.
    Mrieklem

  2. 🙂 Minne-dører 🙂 Vakkert Maria. Også Tonje Unstad. Den låten Ror aleina tok meg på senga første gang jeg hørte den. Fortvilet og syk av lengsel fikk jeg plaster på såret av tonene og teksten fra radioen.
    Ønsker deg en fin uke. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *