Morgenro

IMG_7505
IMG_7414 IMG_7359
IMG_7483For oss som bor i Oslo er det nok av tegn på asfaltjungel de aller fleste steder.  Det er ingenting galt med asfalt. Den er fin, fast, svart og stødig. Varm blir den til og med også når sola skinner på den. Jeg har i grunn blitt asfaltkvinne selv også etter at jeg har bodd halve livet andre steder enn på gård. Jeg liker travelheten, uroen, den stadige bevegelsen, bråket, litt kø av og til og alle menneskene. Den siste tiden, derimot, har jeg i tillegg til å like mye som det urbane livet kan by på, også begynt å søke litt mer ut i naturen (kanskje er jeg litt mer bonde-jente enn jeg har villet innrømme?). Da jeg våknet i dag, alt for tidlig til å være fridag, men alt for sent hvis det hadde vært jobbdag, bestemte jeg meg for å gå ut. Dere skulle vært med! På med gode sko, bærenett med brødskiver til frokost (bærenettet har forresten det beste påtrykket: “Flink pike kan du være selv”), kamera over skulderen, og fleecegenser rundt livet. Det var litt småkaldt i begynnelsen, men det gikk ikke så lang tid før sola dukka opp. Når jeg går tur synes jeg det er viktig å skape noen gode opplevelser og minner underveis. Plukke en blomsterkvast, sitte og se på vannet mens jeg spiser frokost, gå på litt for å bli varm igjen etter pausen, og ta bilder. Jeg høres kanskje ut som en turistbrosjyre? Det er vel i grunn fint. Oslomarka har mye å by på, og variasjonen mellom skog, åkrer, vann og grusstier gjør turen allsidig. Så en liten oppfordring helt uten påfølgende “må”, “burde” eller “skulle”: utforsk marka der du bor – i ditt tempo og slik du har lyst til å gjøre det! Kanskje finner du noe som gleder, forundrer eller overrasker deg? Himmelflaten og de jordtråkka stiene tar alltid imot deg med en stille velkomst, og stiller ingen krav (det klarer vi vel egentlig veldig godt på egenhånd). Bare for å bevise at jeg også var med på turen, og ikke bare kameraet, og at gleden var ganske stor og uhøytidelig. Her har dere meg. På tur.
IMG_7453

 

 

5 years ago

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *