Vårfornemmelse.

vårDet er en helt vanlig hverdag. En av de værmessig grå og litt sure dagene. Jeg har ikke hatt så mye fore i dag. Har gått og ventet på tilbakemelding på prosjekter som skal landes. Så i dag har jeg god tid til å få ferdig et referat og skrive noen ord her inne igjen. Ikke la det gå nødvendigvis en hel måned eller mer mellom hvert innlegg (hint, hint til meg selv). Dagen startet alt annet enn grålig. Med frokost “ute” allerede ti på åtte fikk jeg en fin start på dagen. Det å gripe tak i muligheten for en morgenprat om skriving og ventetid kombinert med en god frokost, er rett og slett veldig fint.

Jeg er en morgenfugl. Hopper som regel opp av senga når vekkerklokka ringer, og er i større eller mindre grad klar for dagen som ligger foran. I dag fikk dette begrepet ‘morgenfugl’ meg til å tenke på et bilde jeg tok for en liten stund tilbake på vei til et prosjektmøte. I et tre midt i Oslo sentrum var det hengt opp papirfugler i alle mulige farger. Det var en vakker visualisering og konkretisering av at varmen og våren var på vei på tross av at det fortsatt var endel kuldegrader. Treet og fuglene til sammen ble et slags vårsymbol for min del, og passer godt i dag. Hele Oslo roper VÅR. Fuglene kvitrer flerstemt og iherdig i buskene, isen smelter – i hvert fall i sentrum, og sola varmer så godt, så godt. Kanskje må vi forberede oss på at vi fortsatt kan få levert noen snøfnugg fra oven. Likevel har det skjedd en merkbar forandring. Det er som om naturen og vi tar en lang gjesp, strekker oss så mye vi kan, og sakte, men sikkert våkner til vår-vekkerklokka. Det er på tide å stå opp, iaktta at nytt liv også i år kjemper seg opp og frem gjennom frossen jord.

6 years ago

12 Comments

 1. Så herleg! Dette bilete fekk vårkjensla fram i meg og. Så artig at nokon har laga det. Eg likar å stå opp tidleg. I dag har eg fri, det er knallblå himmel, så eg rakk ein liten tur på fjellet med hunden før dagen starta. Då fekk eg verkeleg sjå at det byrjer å verte vår her og 🙂

  Eg håpar dagen din vert bra, nyt våren i Oslo. God klem i frå meg!

  1. Tenk å bo så nært fjellet! Høres godt ut. Jeg skal ut en tur nå. Det blir å gå på butikken for å kjøpe en gave. Været ute er helt nydelig. Tror det er iskaldt, men sola skinner.
   God fredag og helg, kjære deg!

 2. Takk 🙂
  Alltid en vår, sang noen en gang i verden. Og så lenge man lever, får man alltid en ny vår. Deilig.
  Da er det å håpe at solen titter inn i hjerte og sinn og tiner den isen som eventuelt har lagt seg der 🙂
  Mormorklem 🙂

 3. 🙂

  Jeg liker morgenfrokoster! De skaper et rolig rom med tid til å være før dagen fylles av alt som må gjøres. Og ikke minst gode møter!

  1. I dag er det kaldt igjen her, men sola skinner iherdig. Det ER godt å kunne våkne opp tidlig på morgenen og registrere at det allerede er lyst ute:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *