Vi tenner tre lys.

Å holde liv i en innvendig flamme, kan være avgjørende for om håpet skal få feste eller glipper tak.

Dypt i oss bærer vi kanskje med oss en lengsel etter nærvær av menneskelig varme og forståelse, etter håp – for oss selv og andre. Vi ønsker at alle skal oppleve røde kinn fra en tur ute i snøen i ti kuldegrader, gode klemmer som varer og brede smil akkompagnert med glitrende blikk juledagsmorgen.

Når vi børster snøen av juletreet, bærer det inn, henger opp stjerna, kjenner lukten av juleforbredelse, er nærværet av kalde og varme kriger som utspiller seg bak gardinene i ulike hjem – i nabolaget eller langt, langt borte – mellom nasjoner, familier, individer – nesten fraværende. Juledager kan vare i eviglange timer for de som står i mørke rom av savn og sorg, i knuste glasskår fra haugen med flasker, i ruinene av et bombet hus eller i ensomme kroker. Mange lengter seg bort fra konkret fare eller vekk fra likegyldighet og kulde. Dette skaper nok spørsmål til dusinvis av filosofiske og eksistensielle studier. Fra lengtende barn: er dette for alltid? finnes det noe annet?

Det er tredje søndag i advent. Det gir en god mulighet til å tenne et konkret lys som kan skinne i mørket. Jeg tenner lys i dag med et ønske om at flammen alle barn har inni seg  – håpet – ikke skal slukne i vonde og vanskelige tider og for at vi griper møtepunktene vi får, til å vise varme.

Som i 2011, anbefaler jeg deg også i år sangen “Når byen gleder seg” fra PUST. Du finner den dersom du trykker på 18.desember i årets julekalender fra #Denene og #Unicef. Jeg anbefaler deg også å trykke på flere luker i kalenderen. Bildet ovenfor er hentet herfra.

6 years ago

10 Comments

    1. Kjære mormor,
     jeg håper du har fått en god start på januar,
     og at det er mye godt i vente for deg i dagene som ligger foran.
     Her har det vært utetur i dag i endel minusgrader.
     Gode tanker til deg

 1. Så flott formidla !
  Sårheit, vi bær den med oss. Lys, måtte det brenne i hjarta våre, for oss sjølve og for andre

  Marieklem din veg

  1. MT: godt å høre fra deg i juletida!
   Sårhet og lys. Ja, kanskje begge deler på en gang…
   God klem med mange gode ønsker og tanker din vei!

  1. Kjære Karianne,
   da jeg så mailen fra deg i dag i forbindelse med kalenderen din ble jeg rørt. Tusen takk for at du anbefalte bloggen min og meg. Det varmet veldig mye!
   Ønsker deg alt godt for juledagene dine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *