Sommerlengt. Om mild bevegelse.


Det er junikveld. Jeg har ikke gått barfot før nå. Det var varme treplanker og fuktig jord som møtte føttenes lengtende frihet. Dagene er lange. Nettene optimistisk lyse. Jeg? Jeg vet ikke helt hvor jeg er. Finner ikke ord. Så jeg har forsøkt å fange øyeblikk. Vise hvordan verden ser ut når blikket søker det som er utenfor meg. Jeg skulle ønske det var en del av meg – alt dette. Det grønne. Lyse. Milde. Varme. Akkurat nå kjennes det ikke helt slik ut, men kanskje noe siver inn en av dagene som kommer. Mildhet har en egen evne til å finne åpninger. Selv til innestengte rom.

7 years ago

 1. Kjære,fine Maryathome,Takk.
  Skulle akkurat logge meg av så kom melding om ny post frå deg.Takk for at du minner meg på at mildheit nyttar,at det trenger inn.
  Veit det for meg sjølv,at eg kjenner det når nokon berører mildt når eg treng det, men det er ein eg kjenner som strevar slik og har piggar ute.Eg håpar at han opplever ein varm mild vind gjennom meldingar,at dei ikkje kjennest som piskeslag.

  Eg ynskjer gode,varme dagar for deg.
  Marieklem,ein sterk ein.

  1. Kjære Marie!
   Godt å høre fra deg!

   Jeg tenker at mildhet tiner opp. Milde bånd drar oss mot andre fremfor å tvinge oss og holde oss fast. Pigger er velkjent, og knyttes vel kanskje opp mot frykt? Varsomhet, tid, tålmodighet og gjentakelser av det gode er stikkord som dukker opp hos meg. Tenker på et dikt av Hans Børli når jeg leser det du skriver.

   Du kledde deg etter klimaet,
   men du fikk dyrt betale
   for vinterhabitten du bar:
   De vareste kjærtegn,
   det mykeste av medmenneske
   rørte engstelig ved deg
   uten at du visste din nådestund
   Lett som en dunfjær i snøvinden
   streifet en sky ømhet ansiktet ditt,
   men du luntet vadmelsgrå videre
   Trodde at også det var et snøfnugg

   Varme tanker til deg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *