Be and behold

Jeg er glad i ord. Bøker i alle former og farger; skjønnlitteratur, faglitteratur og poesi. Akkurat nå for tida orker jeg ikke så mange, lange bøker, MEN det er imidlertid en spesiell musiker som til stadighet synes å vekke syn -, hørsel-, og også de abstrakte sanser hos meg. Kari Bremnes. Med sine tekster klarer hun å male bilder, skape paradokser og på samme tid lage vakre klanger. Jeg fasineres av mennesker som klarer å fremkalle så mye forskjellig hos meg, også et ønske om å være og å se – noe jeg gjerne vil prøve å lytte mer til. Noen linjer fra “Sang til byen”:

Du ska nærme dæ den langsomt ifra sjøen
når det gryr av dag og natta takke av
Du ska fryse litt og lengte etter frokost
du ska se ei gammel kirke speilt i hav

Lyrics by Ola og Kari Bremnes

Et nydelig bilde, mye mulig hentet fra nord, akkurat i det sola titter opp over horisonten. Når jeg leser denne teksten, kjenner jeg nesten at jeg hutrer, og lengter etter en varm kopp te på et lunt kjøkken. Først og fremst skaper “bildet” en lengsel etter å bare være – etter å ha mulighet til å bli stående – akkurat så lenge som jeg har lyst. Hverdagen er på tilbudssida, og gir nok rom, men tar jeg i mot? Jeg lurer på hvordan bildet vil se ut i morra…

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *