Sommer er å ta i mot

Noen dager blir bare helt annerledes enn jeg hadde tenkt. Jeg er takknemlig for at det er slik. At jeg kan bli overrasket. Ta til meg det gode som kommer. Selv om det kan bli borte, har det vært der. Jeg forsøker å dokumentere. En ting jeg har oppdaget i dag, er at sommer kan handle om å ta i mot. Om å ha hendene så åpne, at jeg er klar til å legge fra meg det jeg holder på med. Ta meg tid til å favne om. For hva er tid? Om ikke noe som skapes. Jeg vil lene meg mer bakover. Ta meg tid til å ligge i grasset. Dersom det er høyt nok. Kikke opp på himmelen. Sommeren begynner å slippe frem varmen i slike porsjoner at jeg kan ta av meg ulljakka. Det er straks mye enklere å sense da. Når 100% ull er hengt inn i skapet igjen. Å noen dager gå uten en plan, for så å oppdage at smilet lokkes frem. Av et godt møte. Sang. Varme. Av å kunne gå barføtt. Selv om det er på verandaen.
Tid. Noe som skapes. Sommer. Tid for å skape.

8 years ago

 1. Ofte er det dagene uten en plan som blir de mest rike, rike på gode møter og opplevelser. Overraskelser beriker livet. Så kjekt og berikende å lese de siste dagers blogginnlegg. Det viser mye liv. Selv har dagen min i dag blitt beriket av et besøk på biblioteket og felleskapet rundt kjøkkenbordet med nybakte kanelboller.
  Lånte diktbok av Stein Mehren (du husker han kanskje fra noen av morgensamlingene..)

  Nærhet

  Jeg kan bære din sorg
  ett stykke på veien
  og åpne min glede i din
  Men jeg kan ikke leve ditt liv
  eller dø din død

  Vi kan bytte blikk
  og kjærtegn, Veksle ord
  og krefter mellom oss
  Mne du er ikke meg
  Og jeg er ikke deg

  Derfor kan vi finne frem
  til hverandre, for å være
  oss selv hos hverandre
  en liten stund i tiden

  Stein Mehren

  1. Fellesskap og nybakte kanelboller…Det høres godt ut!
   Jeg kommer nok ikke til å glemme Stein Mehren tror jeg.
   Han har skrevet utrolig mange nydelige dikt.
   Spesielt dette:

   Jeg holder ditt hode
   i mine hender, som du holder
   mitt hjerte i din ømhet
   slik allting holder og blir
   holdt av noe annet enn seg selv
   Slik havet løfter en sten
   til sine strender, slik treet
   holder høstens frukter, slik
   kloden løftes gjennom kloders rom
   Slik holdes vi begge av noe og løftes
   dit gåte holder gåte i sin hånd.

   God helg til deg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *