En ung pikes beretninger

Ho har satt seg ned ved det lave, hvite trebordet midt i stua. På en lysegrønn pute. Gardinene blafrer lett fra den smale lufteåpningen. Mellomrommet er lite, men hintet av mild vinterluft eller skarp vårluft når frem. Ho har satt frem et glass med iskaldt vann. To hvite ark ligger nyoppdaget og ferske på enden av bordet. Smiler opp til ho fra sin blanke verden. En kvesset blyant venter på eventuelle tanker som ikke kan slås like hardt fast. De som må gjennomtenkes og tygges litt på før ho våger å slå de fast. Ho har forberedt seg en lang halvtime. Gjort seg klar til å hamre løs på den gamle skrivemaskinen. I dag er ho glad for at den ikke ble begravd da det gamle huset ble jevnet med jorden. At den ikke skulle dele skjebne med kassaapparatet eller alderstegne skilt med husholdningsreklame hjulpet frem av smilende unge piker. Særskilt fornøyd i dag fordi tastaturet ikke har delete-tast. Fingrene møter taster med betydelig mer tyngde enn det noe raskere og mer digitalt kan fremtrylle. Motstanden i seg selv gjør kinnene hennes lett røde. Den lysegule kardiganen er trukket tett inntil kroppen. Håret er satt opp i en lett tilfeldig frisyre der hårstråene alltid er vagt ventende, men utålmodige. Ryggen er rak og lett fremoverlent. Det er engasjement helt ut i fingerspissene. De smale fingrene berører tastene. Det er ryggrad og besluttsomhet i de jevne slagene. Etterlater seg hennes særegne fingeravtrykk, og ordene overføres tydelige til det hvite arket. En ung pikes beretninger…

Det er lov å drømme seg bort i en tydelighet som kanskje ikke helt er min egen – ennå, men som kan bli det. Det er et slags vågestykke å skrive blogg. Tørre å la ordene bli stående. Ikke trekke de tilbake igjen. La de være akkurat slik de er. Noe er usminket. Annet er blankt, beskrivende eller nakent. La ordene skape gjenkjennelse eller ikke. Våge å skrive til meg selv: La stå!

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *